Založ si blog

Vítanie hostí

Ak si predstavím, ako sa pripravujem na oslavu, tak je to riadna fuška. Nakúpiť a pripraviť pohostenie, potom upraviť miesto oslavy a nakoniec aj seba. Je to jedno, či hovorím o svadbe, promócii, alebo životnom jubileu. V rámci prípravy pohostenia musím najprv rozhodnúť, čo budem podávať, potom ísť na nákup. V rámci organizácie musím vopred myslieť na miesto uskladnenia nákupu, napr. „nafúknuť“ chladničku na čo najväčší rozmer, alebo požiadať suseda o chladničkovú výpomoc. Potom musím rezervovať miestnosť a pripraviť program, pripraviť výzdobu podľa druhu príležitosti, pričom nesmiem zabudnúť na zasadací poriadok a možnosť parkovania hostí. Asi neprídu sa skladacej kolobežke. Nesmiem zabudnúť ani na slávnostné oblečenie všetkých rodinných príslušníkov vrátane mňa a vopred ich poučiť o zdvorilom správaní voči všetkým hosťom,, aby nás po skončení oslavy neohovorili. Aby sme boli príjemnou spomienkou na prežitý deň s nami.

Ak by som sa chcela správať podľa pána Matoviča, tak by to vyzeralo takto: Zabezpečila by som hot-dog s pivom a nechala vyrobiť rovnaké uniformy pre všetkých hostí. Všetkých prítomných by som upozornila na vysokú nekvalitu podávaných jedál a nápojov, pričom by som nezabudla pripomenúť, že je to u hostiteľa bežným štandardom. Potom by som zaplatila umelecké vystúpenie a výzdobu miesta rôznymi transparentami, ktoré by poukazovali na to, že hostiteľ je podvodník a vôbec, neseriózny človek. V rámci oslavy by som vystúpila s názorom, že oslavovať iba svadbu, promóciu alebo životné jubileum bez kritiky a ohovárania organizátora je hlúposť. Pritom by som poukázala na to, že miestnosť, ktorú som vybrala na oslavu nie je nedostatočne vyzdobená, program je nanič, lebo v ňom vystupujú iba ľudoví muzikanti a na záver stretnutia by som účastníkov vyzvala, aby uniformu, ktorú som im rozdala, nosili aj pri iných príležitostiach a tým poukázali na to, aký je hostiteľ nanič.

To je obraz, ktorý prináša o Slovensku do celej Európy pán Matovič. Napriek tomu, že ho zo všetkých strán prosili a upozorňovali, aby vydržal, pokiaľ máme na krku predsedovanie Európskej komisie a potom nech si tajtrlíkuje koľko chce, on sa nevzdáva. Ani politickí predstavitelia vrátane prezidenta a ani cirkevní predstavitelia ho nepresvedčili, že by sa mal správať ako hostiteľ, ku ktorému sa každý veľmi rád vráti. On a niekoľko ďalších chamtivých ľudí, ktorým sa na stretnutie s ním oplatí prísť, aby sa zadarmo najedli a získali zadarmo tričko sa snažia o to, aby obyvatelia EÚ videli, aké je Slovensko. Aj so všetkými negatívami.

Ak si tento pán myslí, že existuje sila, ktorá by v súčasnej situácii vymenila ministra, keď sa všetci ministri osobitne pripravovali na úlohy vyplývajúce z predsedníctva, tak je na omyle. Kde si myslí, že zvesíme z klinca adekvátnu náhradu jazykovo a odborne zdatnú?

Predmetom tohto príspevku nebolo špekulovať o tom, či treba alebo netreba odvolať ministra, ale to, ako sa dokáže správať opozičná strana. Mali by si vziať príklad z Brazílie, ktorá napriek ekonomickým problémom a nejakým nedostatkom dokázala zorganizovať olympriádu na celkom slušnej úrovni. Snažila sa čo najrýchlejšie odstrániť nedostatky, ktoré vznikli na začiatku a nezložila ruky s tým, že „nech vidí celý svet aké sú u nás negatíva“.

Vrcholom tohto cirkusu bolo, že pán Matovič nevynechal ani taký štátny sviatok, akým bolo SNP. V čom sa líši od inej opozičnej strany, ktorá tiež prezentovala „svojský názor na SNP“?

Pán Matovič by si mal konečne uvedomiť, že účastníci jeho organizovaného „odhaľovania, aké je Slovensko nečestné“ chodia okolo, na chvíľu sa pristavia a vypočujú si hudobnú produkciu. Potom odídu. Chcela by som, aby publicisti zverejnili počet tých tvrdých zástancov opozičníkov a oddelili ich od náhodných okoloidúcich. Mimochodom, uráža ma, že je niekto, kto štát v ktorom žijem očierňuje pred zahraničnými hosťami.. Som jediný lokálpatriot?

Chceme byť sklamaní?

10.07.2017

Život prináša situácie, pri riešení ktorých najprv otvoríme internet a snažíme sa nájsť riešenie, ktoré by nám najviac vyhovovalo. Veď na to je internet. Pri mojich potulkách internetom som sa stretla s informáciami z ktorých som zistila, , že iné je napísané a iné je pravda. Niekedy vôbec nie je pravda, niekedy je iba čiastočná. Už dávno tvrdím, že neplatí to [...]

Prečo to učitelia robia deťom?

04.09.2016

Tento povzdych som počula z úst osoby, ktorá má rezortný pohľad na vyučovanie našich detí. A čo nasledovalo ďalej? Nuž bol to povzdych nad viacerými boľačkami nášho školstva. Ako prvý príklad uviedol kredity, ktorých zrušenie sa naši učitelia domáhajú. O čom sú vlastne kredity? To zrejme nevedia v plnom rozsahu ani tí učitelia, ktorí proti nim bojujú [...]

Zdravá voda z vodovodu?

17.04.2016

Výzva na dopĺňanie tekutín už dávno rezonuje okolo nás. Zistila som, že sa názory odborníkov líšia najmä vo väzbe na určenie minimálneho množstva, ktoré by mal človek v priebehu dňa vypiť. Jedni tvrdia, že je to iba veľmi šikovný marketingový ťah od výrobcov balenej vody, aby mali odbyt. Iní tvrdia, že miera množstva pitnej vody je priamoúmerná jej výdaju. [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 17064x
Priemerná čítanosť článkov: 2438x

Autor blogu

Kategórie